We gaan in 2018 op kamp in:

Lierop

4 - 11 augustus 2018Een goochelaar op kamp


Kamp verslag 2017

Op zaterdag 12 augustus vertrokken de kinderen en de leiding van Jong Nederland Egchel naar een schitterend ‘Las Vegas’ kampterrein in Tungelroy. Hoewel de weersvoorspellingen er treurig uitzagen hebben we de hele week mogen genieten van mooi weer met hier en daar een regenbuitje. 

Voor de Los Guerreros was het de eerste keer dat ze meegingen op kamp, een hele belevenis! Van een gokje wagen in het casino tot rollebollen door de modder. Ze hebben zich goed vermaakt en zich ontpopt als echte Jong Nederlanders. We hebben de streek verkend, flink gestookt en gezellig rond het kampvuur gezeten. Ook sportieve activiteiten zijn aan bod gekomen zoals zwemmen en midgetgolfen. Het was een geslaagde week maar op vrijdag bleek dat papa en mama toch behoorlijk gemist waren. We kijken uit naar een volgend kamp met deze kanjers!

‘Zijn alle Dakota’s aanwezig?’ JA, dat waren ze zeker. Ook de Dakota’s hebben een geweldig zomerkamp in Tungelroy beleefd. Voor het eerst met de fiets naar het kamp, een uitdaging die toch helemaal is goed gekomen. Daar aangekomen direct begonnen met het bouwen van de altijd imposante Dakota hut! Het glow in the dark golven was een groot succes, de leiding werd even op zijn plaats gezet. De 3D film die we na het golven keken was een kers op de taart. Op maandag hebben we ons ook goed geamuseerd op de zelfgemaakte glijbaan! ’s Avonds lekker gek gedaan bij de quiz van Tompoes. Dinsdag hebben we een heerlijk dagje op het kampterrein beleefd. Lekker hutten graven en spellen doen op de zandvlakte. Woensdagmorgen zijn we na de spellenmorgen naar het grote centrum van Tungelroy gegaan om daar te gaan ‘hardcore golven’ over de straten van Tungelroy. Toen zijn we nog aangehouden door een heel vriendelijke politieagent waarbij we even in de auto mochten kijken! Donderdag hebben we heerlijk genoten van het water in de IJzeren man. Weer helemaal fris om ’s avonds lekker te kunnen genieten van de BBQ. Na de BBQ hebben we zelf een leuke act in elkaar gezet voor het carré de dag erna. De leiding was erg trots op ons dat we dit helemaal zelf gedaan hebben! Vrijdag hebben we onze spierballen laten zien met het opruimen van het kampterrein. ’s Middags kwam er nog een goochelaar op bezoek. Hij kon toch net niet tippen aan de geweldige show die we hebben neergezet bij het kampvuur. Met Hans Klok a.k.a. Willem in de hoofdrol lieten we het publiek genieten van een aantal spectaculaire goocheltrucs! Al met al een geslaagd kamp voor de Dakota’s!

De Woeste Wauze vertrokken op zaterdag met de fiets naar Tungelroy. Van het fietsen waren ze nog lang niet moe want eenmaal op het kampterrein aangekomen gingen de hutten de licht in. Na het uitzwaaien van de ouders op zondag kon het kamp dan toch echt gaan beginnen! We vertrokken met de fiets naar het glow in the dark golfen waar verschillende hole in one’s gescoord zijn. Als afsluiting mochten we nog een ritje maken in een heus 6D theater, sommigen hebben nog steeds pijn aan de oren van de gillende meiden. Op maandag was het tijd om Ties en Vita te ontgroenen en een leuk crazy 88 spel te doen in het centrum van Weert. Na een paar dagen niet douchen was het tijd om ons even te gaan ontsmetten bij de IJzeren man. Woensdagavond hebben de Woeste Wauze bewezen dat het echte feestbeesten zijn, samen met de Mchumba’s ging het dak eraf! Helaas was er weinig tijd om te slapen want midden in de nacht moest de beruchte lichtjestocht gelopen worden. De energie was op donderdag nog niet op dus hebben Bob en Ties de kinderen even als commando’s getraind. Toen werd het toch even wat rustiger binnen de Woeste Wauze en konden we ons gaan voorbereiden op het kampvuur wat we vrijdag super gezellig hebben afgesloten. Het feest was helemaal af toen onze Timo ook nog eens de kampbeker had gewonnen!! Wat een super gezellige week, we kijken nu alweer uit naar het volgend jaar in Lierop! Helaas zijn we dan wel met een aantal leiding minder. Vita en Jovi heel erg bedankt!

Voor de Lions was het een gezellige week met weinig slaap, veel modder en veel activiteiten met onder anderen glowgolf, zeepvoetbal en heel erg lekker eten. Met z’n allen hebben we ervoor gezorgd dat er een super sfeer was en kunnen we terug kijken op een super leuke en vooral plezierige week kamp!

Ook vertrok de meidengroep van El Tipo zaterdag met de fiets. De eerste avond was een groot feest, want onze Jip was jarig, 14 jaar alweer! Lisa bracht het eerst weekend alleen met de dames door, maar gelukkig werd de groep maandag versterkt door Martijn en Anke. De dinsdag stond in het teken van de meest actieve spellen en natuurlijk het jaarlijkse shoppen. In de avond werden de meiden samen met de Bengels in de uithoek van Tungelroy gedropt om vervolgens na anderhalf uur weel heelhuids terug te keren op het kampterrein. Over het hoogtepunt van het kamp was iedereen het eens, waterskien! 30 minuten en 28 pogingen laten lukte het iedereen om toch even op de ski’s te blijven staan, uitzonderlijk was onze sportvrouw Noëlle. De dames hebben een super leuke en toffe week gehad. De week was nog nooit zooo snel gegaan!

Ook dit jaar was weer een top kamp met onze Bengels! Na een dagje kampterrein opzetten hadden de Bengels wel een avondje rust verdiend. Zondagmorgen zijn we begonnen met het versieren van ons kampement in het thema Las Vegas! De dames hebben hun creatieve kant weer mooi laten zien. Goed bezig dames! Zondagavond werd de trailer even omgebouwd van opslagplaats naar bioscoop voor een avondje movienight samen met de dames van El Tipo.
Maandag was het tijd voor streekverkenning en boodschappen/slok halen! En wel in Stramproy. ’s Middags was het topweer voor een paar leuke waterspellen gemaakt door Kelly. Van sponzentrefbal tot zeepgevecht. En natuurlijk niet te vergeten onze zelfgemaakte meterslange zeepglijbaan! We hebben ons kostelijk geamuseerd!
Dinsdag hebben we een dagje Weert gehad. De jongens en meisjes werden verdeeld in twee groepjes waarna ze de gekste opdrachten uit mochten voeren die door de leiding waren verzonnen. We sloten de dinsdag af met een spannende dropping in de avond.
Woensdag was het swimmingtime. Het duurde even voordat we er waren (de navigatie liet ons een beetje in de steek)… maar daarna hebben we een gezellige dag gehad. ’s Avonds hebben we minute to win it spellen gedaan. Super grappig! We hebben ons scheef gelachen!
Donderdag was het tijd voor DE ACTIVITEIT WATERSKIËN! Natuurlijk waren de kids en Karin natuurtalenten! Alleen de mannelijke leiding was hier iets minder goed in… Na het WATERSKIËN hebben we met z’n allen een welverdiend frietje gegeten. ’s Avonds hadden we lekker bbq!
Vrijdag hebben we met z’n allen een poging tot opruimen gedaan. Daarna de voorbereidingen voor het kampvuur. ’s Avonds waren de voorstellingen van alle groepen. Denk dat we stiekem wel mogen zeggen dat de Bengels een top toneelstukje hebben vertoond!
Dankjewel voor het top kamp Bengels! Tot volgend jaar in Lierop!

 

 

Voor de Wilde Bende zou het laatste kamp gaan beginnen op zaterdag 12 augustus. We hebben 10 jaar genoten van alles wat Jong Nederland ons heeft gegeven. Hierbij dan ook ons laatste verslag van onze gave kampweek.

Zaterdagochtend hebben we de leiding geholpen met het opbouwen van het kampterrein. Zondag hebben wel zelf ons kampement opgebouwd voor de oudermiddag. Nadat de ouders om 15.00 weer weg waren hebben we even een momentje rust gepakt. Na het avond eten zijn we de streek gaan verkennen op een terras in België. Maandag zijn we vertrokken op onze tweedaagse trektocht. Na een flink stuk vol bepakking gelopen te hebben kwamen we aan op de camping. De vermoeidheid was meteen verdwenen toen we in Budel indoor gingen paintballen. Dinsdag hebben we even lekker bijgeslapen en zijn we fris gedoucht weer op pad gegaan terug naar het kampterrein. In de ochtend even fanatiek geweest bij de spellenmorgen om vervolgens de rest van de dag heerlijk uit te rusten bij de IJzeren man. Donderdag hebben we ons afscheid voor bij het kampvuur voorbereid en zijn we ‘s middags bootjes gaan huren, een zeilboot en een motorboot. Vervolgens hebben we ‘s avonds heerlijk gebarbecued. Op vrijdag konden we eindelijk laten zien waar we zo hard aan gewerkt hadden. We hebben een fotoshow gemaakt met foto’s van ons eerste tot en met laatste jaar. Ook hebben we onze leiding bedankt en een cadeautje gegeven. Voor de meeste leden was het kamp toen ten einde, maar wij als oudste groep mochten nog een nachtje langer genieten samen met de leiding. Op zaterdag hebben we dan ook samen alles mee afgebroken en opgeruimd en zijn we daarna toch echt weer naar Egchel vertrokken. Hiermee is een einde gekomen aan de Wilde Bende. Jong Nederland bedankt voor de fantastische jaren!


Kampwinnaar in Tungelroy werd Timo Janssen van de Woeste Wauze. Jong Nederland Egchel wil iedereen bedanken die zijn steentje heeft bijgedragen aan deze fantastische kampweek!

In het geval je informatie mist of feedback wil geven,
wees dan zo vrij en neem contact op.